10-20 (10-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Matpakkefavoritter

I den nye skolesekken ligger pennalet fylt med blyanter og farger og matboksen er klar for niste. Skolestart er en stor og viktig milepæl for de aller fleste, og lange dager med konsentrasjon og læring krever god næring. Vi har samlet tre sunne og smakfulle matpakkefavoritter, som barna garantert vil elske!

Fruktspyd
Alle barn liker frukt og kanskje enda mer når den er oppskåret. Del opp druer, banan, eple og jordbær, tre det på enkle trepinner og legg i matboksen. Det er både raskt, enkelt og en super måte å få i minsten frukt på.

Matpakkefavoritter_artikkelbilde_2

Wraps
Hvorfor ikke bytte ut den kjedelige brødmaten med wraps? Her kan du bruke omtrent hva du vil av pålegg, det er kun fantasien setter grenser. Kalkunpålegg, smøreost og avokado er en sunn og kjempegod kombinasjon. Bruker du i tillegg grove wraps har du et spennende og fullgodt alternativ til den vanlige brødskiva.

Matpakkefavoritter_Toppbilde

Tips: Lag dekorative og fristende isbiter til vannflaskene ved å putte frukt i isbitformene før du fyller de med vann. Blåbær, appelsin, jordbær og sitron gir isbitene og vannet en ekstra god og frisk smak.

Grove brunostmuffins
Grovbrød med brunost er en god, gammel klassiker i matboksen. Men har du hørt om brunostmuffins? Hvis ikke bør du definitivt sjekke det ut. Det er et velkjent faktum at barn liker det aller meste som kommer i muffinsform, og med disse grove brunostmuffinsene i matboksen spiser de både sunt og godt på en gang.

Matpakkefavoritter_artikkelbilde_1

Til 12 muffins, trenger du:

1 dl havregryn
½ dl vann
100-150 g brunost
1 ½ dl sammalt hvete, grov
2 ½ dl sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
50 g rapsolje
4 stk egg
400 g yogurt naturell
12 stk muffinsformer

Slik gjør du det:

1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
2. Legg havregryn i bløt i vann i ca. 5 minutter.
3. Del brunost i små terninger
4. Bland hvetemel, sammalt hvete og bakepulver i en bolle.
5. Visp sammen egg, olje og yogurt. Tilsett melblandingen og rør godt.
6. Rør inn havregryn og brunostbiter.
7. Plasser muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former, så holder muffinsene seg i formen. Fyll formene 2/3 fulle.
8. Stek så muffinsene midt i stekeovnen i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

Tips: Bruk gjerne et muffinsbrett når du steker muffinsene. Da holder de seg faste og pene i fasongen.

Kilde: Matprat.no/Opplysningskontoret for brød og korn.