10-20 (10-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

8 myter om øyeoperasjon

8 myter om øyeoperasjon

Store smerter, lang sykemelding og høye kostnader er noen av mytene rundt øyeoperasjoner. Men visste du at disse faktisk ikke stemmer?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Still klokken og solbriller på(2)

1. Synsfeilen min kan ikke korrigeres

Alle typer synsfeil kan korrigeres med operasjon. Til og med skjeve hornhinner. Men det finnes øyne som ikke bør opereres grunnet tynn hornhinne, eller synsfeil som er i endring.
2. Det er vanlig at du trenger briller selv om du er operert
Målet med en synskorrigerende operasjon er å bli uavhengig av briller og linser i hverdagen. Avhengig av synsfeil, alder og metode er 99 til 89 prosent helt brillefri 12 måneder etter en synskorrigerende operasjon hos Memira. Hvis du skulle trenge kompletterende operasjoner, er disse kostnadsfrie gjennom Memiras trygghetsgaranti.

3. Du kan bli blind av en laseroperasjon
Det finnes ingen kjente tilfeller i verden hvor laseroperasjon har medført at noen ble helt blinde. I svært sjeldne tilfeller kan man få en infeksjon på øyet etter operasjonen og om den ikke blir behandlet, kan det resultere i permanent synsnedsetting.

4. Øyeoperasjoner er risikofylte
Det er svært sjeldent at det oppstår komplikasjoner ved øyeoperasjoner. Men i likhet med alle andre kirurgiske inngrep, finnes det også en viss form for risiko ved øyeoperasjoner. Et eksempel på det er risikoen for infeksjoner. Les mer om de forskjellige inngrepene og risiko ved disse på vår webside.
5. Øyeoperasjoner gjør vondt
Før en synskorrigerende øyeoperasjon får du bedøvende øyendråper som gjør at du ikke kjenner smerte i øyet under operasjonen. Så nei, øyeoperasjoner gjør ikke vondt.

6. Øyeoperasjoner er dyre
En øyeoperasjon lønner seg i det lange løp når du sammenligner prisen med hvor mye du faktisk bruker på linser, brilleglass, innfatninger, linsekontroller og synstester over flere år.
7. Du blir sykemeldt i lang tid etter øyeoperasjonen
Hvis du ikke jobber i et skittent og støvete miljø, kan du gå på jobb allerede dagen etter de fleste øyeoperasjoner.

8. Linser er sunt og trygt for øynene, mens en øyeoperasjon medfører tørre øyne
Forskning ved Oregon Health and Science University viser at risikoen for øyeinfeksjon eller komplikasjoner er større ved bruk av kontaktlinser i 30 år enn ved en laseroperasjon.